
Mobil Sağlık
Üretim sektörü başta olmak üzere birçok sektörde kimyasal, fiziksel, biyolojik risklerin mevcut olması nedeni ile maruziyetler ve bunun sonucunda da meslek hastalıkları hiç umulmadık bir zamanda işçinin ve işverenlerin karşısına çıkmaktadır. İşverenler, gerek yasal zorunluluklar gerek maddi ve gerekse hukuki birçok sorunla karşı karşıya kalınabilmektedir. Sağlık gözetimi çalışmalarına verilecek önemle bu sorunları önceden tanımak ve çözmek mümkün olmaktadır. Sağlık gözetimlerinde radyolojik, fizyolojik, hematolojik ve biyokimyasal testler yaptırılarak periyodik muayenelerde işçinin sağlık gözetimini eksiksiz yapmak mümkündür. Bu testlerin işyerlerinizde topluca yapılabilmesi için FREZYA MOBİL SAĞLIK kuruldu ve çalışmalarına istikrarlı bir şekilde devam etmektedir.

Akciğer Grafileri
Çalışanların, mesleki akciğer hastalıklarından korunmasının yanında aynı zamanda olası etkileri takip edebilmek ve erken dönemde yakalamak da çok önemlidir. Bu amaçla yapılması gerekli en önemli laboratuar çalışması akciğer filmleridir. Gerek işe girişte, gerekse periyodik olarak hem tıbbi hem de yasal önemi olan bir uygulamadır. Özellikle mesleksel akciğer hastalıkları açısından çok önemli bir yer tutmaktadır. Mobil araçlarımızla işyerlerinizde Akciğer grafililerinizin digital teknoloji ile çekilmesini sağlıyoruz. Radyologlarımız tarafından değerlendirilerek raporlarının hazırlanmasını sağlıyoruz. Sonuçları merkezimizde de arşivleyerek kaybetmeniz durumunda tekrar temin edebilmenizi sağlıyoruz.

Mobil Portör Taramaları
Gıda işi ile uğraşanlarda ve sıhhi firmalarda ki çalışanlarda portör taraması yasal bir zorunluluktur.Bu zorunluluk halka sağlığı açısından da gerekli görülmektedir. Bu sebeple “Mobil Portör” ekibimiz iş yerinize gelerek bütün bu süreci sizin için takip etmektedir.Portör taraması için takip edilecek tetkikler şunlardır: 1. Akciğer grafisi (Tüberküloz yönünden,en az yılda bir) 2. Gaita kültürü (Salmonella ve shigella yönünden,en az yılda bir) 3. Dışkının mikroskobik incelenmesi(Entamoeba,histolytica kistleri,gardia lamblia kistleri ve helmint yumurtaları yönünden,en az 6 ayda bir) 4. Boğaz ve burun kültürü(Staphylococcus aureus yönünden,en az yılda bir)

Toksilojik Testler
Toksik maddelerle çalışan insanların,mesleklerinden dolayı bu tür maddelere maruz kalmaktadırlar.İş ortamında toksik maddelerden etkilenenlerin yanında iş yerinin dışındaki çevre de bu riskten etkilenebilmektedir.Su,hava,ürün ve çalışanlar tarafından taşınan toksik ajanlar,ulaştıkları insan toplulukları içinde ayrı bir risk teşkil eder.Risk taşıyan bu maddelerle ilgili kurşun ve bileşikleri(kan kurşun düzeyi,idrarda d-ALA,idrarda Uro-koproporfirin,idrarda porfirin T,Protorporfirin IX,idrarda porfobilinojen),Tetrakloretilen ,TCA Hippunik Asit,fenol,Methemoglobin,Karboksihemoglobin,TCA (Triklorasetik asit,Kolinesteraz Aktivitesi,ALA(Delta Amino Levulinik Asit),İdrarda fenol,Kanda benzol,Demir Alimünyum,bakır ve diğer toksikolojik testler yapılabilmektedir.

Laboratuar Hizmetleri
Endüstride kullanılan madde sayısı arttıkça bunlarla ilgili maruziyetler ve vücutta oluşturdukları etkileri de artmaktadır.Bu nedenle işçi sağlığı uygulamalarında kişisel maruziyetleri ve bunlara bağlı oluşabilecek yan etki ve zararları takip etmede laboratuar çalışmalarının önemi ortaya çıkmaktadır. Laboraturda yapmakta olduğumuz testler şunlardır: Hemogram(18 parametre), Tam idrar tetkiki, Kolesterol Trigliserid, kan şekeri, üre,kreatinin, Sedimentasyon, kan grubu, HBsAg(ELISA yöntemi ile), Anti-HBs(ELISA yöntemi ile), portör taramaları, kanda kurşun, idrarda kurşun, ALA,ALA-Porfobilinojen, Protorporfirin, Koproporfirin, TCA,TCE, Fenol,T oluen, Hippürik Asit, Kolinesteron, Karboksihemoglobin, Methemoglobin, bakır, çinko, ALT, AST, GGT,Uyuşturucu madde panelleri ve diğer parametreler,check up uygulamaları

Solunum Fonksiyon Testi (Spirometri)
Spirometrik inceleme,akciğer fonksiyonlarını değerlendirmede kullanılan temel test yöntemidir.Obstrüktif ve restriktif AC hastalıklarının tanısında,hastalığın şiddetini ve tedaviye yanıtını saptamada,cerrahi müdahalenin uygun olup olmayacağına karar verilmesinde,meslek hastalıklarının tanı,tarama ve maluliyet değerlendirmesinde rutin olarak kullanılır.Aynı zamanda çalışanların iş yerlerinde maruz kaldıkları ortam şartlarına karşı akciğerlerin fonksiyonel sağlığını takip edebilmek için rutin sağlık taramalarının en önemli parametrelerinden birisidir.

Ortam Ölçüleri
ORTAM ÖLÇÜMLERİ İş yerinizde ki fiziksel ve kimyasal parametrelerin ölçümünü yaparak risk düzeyini değerlendirmekteyiz. • Gürültü ölçümü • Termal şartların ölçülmesi • Ortamdaki kimyasalların ölçülmesi • Vibrusyon ölçülmesi • İmisyon (Hava kalitesi) ölçümleri • İşyeri makine ve ekipman sicil dosyalarının oluşturulması,çalışanların özlük dosyalarının kontrol edilmesi ve eksik evrakların hazırlanması

Patlamadan Koruma Dökümanı
Patlamadan korunma dokumanı, 30.04.2013 tarihli 28633 sayılı resmi gazetede yayımlanan“Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik”kapsamında hazırlanmaktadır.
“MADDE 10 – (1) İşveren, 6 ncı maddede belirtilen yükümlülüğünü yerine getirirken, ikincifıkrada belirtilen hususların yer aldığı Patlamadan Korunma Dokümanını hazırlar.”kapsamında hazırlanması zorunludur.
PATLAMADAN KORUNMA DÖKÜMANI İÇERİĞİ
İşletme iş ve Poroses Aşamaları ,Kimyasal Maddelerin Özellikleri, Patlama RiskininDeğerlendirilmesi, Tutuşturucu Kaynaklar, Havalandırma Özellikleri, Tehlikeli BölgelerininBelirlenerek Haritalandırılması, Elektriksel Teçhizat Rapor Kontrolü ve Öneriler, Patlayıcıortam Oluşmasını Önleme, Patlamanın Etkisinin Azaltılması , TS EN 60079-10-1:2009 ve TSEN 60079-10-2:2009 stabdartları doğrultusunda patlayıcı gaz ve toz maddelerinhesaplamaları, Acil Durum Planlaması , Çalışanın Patlayıcı Ortam Tehlikelerinden KorunmasıEğitimi ile tamamlanmaktadır.

Yangın Söndürme Eğitimi
Yangın hakkında genel bilgileri, yangına sebebiyet veren durumlar, tehlikeler, yangına karşıalınabilecek önlemler ve insan sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili olarak bilgilendirmeyapılarak, çalışanlara doğru davranış biçimi kazandırmak amacı taşımaktadır.
19 Aralık 2007 tarihli ve 26735 sayılı resmi gazetede yayınlanan “Binaların YangındanKorunması Hakkında Yönetmelik” gereği işletmelerin yangın eğitimi aldırma ve tatbikatyaptırma zorunluluğu vardır.
FREZYA OSGB olarak , Temel Yangın Söndürme Eğitimler , Acil Durum Eğitimleri veTatbikat uygulamaları uzman kadromuz ile tamamlanarak raporlanmakta vebelgelendirilmekteyiz.
Eğitim İçeriği
Yangın ve Yanma Tanımları,
Yanma Çeşitleri,
Yangın Sınıfları,
Yangın Sebepleri,
Söndürme Ekipman Çeşitleri,
Söndürme Ekipmanlarının Kullanımı ve Bakımı,
Yangın Safhaları ve Doğru Hareket Tarzları,
Söndürme Prensipleri,
Acil Durum Ekipleri ve Görevleri,
Yangın Söndürme Uygulama Görselleri
Katı , Sıvı veya Gaz maddeler ile gerçekleştirilen kontrollü yanmanın uygun söndürücülerlesöndürülmesi
Katılımcı
İşletmenizdeki tüm personel bu eğitim alabilir.
Eğitim sonrası katılımcılara TEMEL YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ KATILIM BELGESİverilecektir.

Yüksekte Çalışma Eğitimi
Yükseklik ; Teknik olarak kişinin bir adım ile çıkamayacağı yerler olarak tanımlanır.Yüksekte yapılan çalışma ise kişinin bulunduğu referans seviyesinin üzerinde, sağlık vecan güvenliği açısından yaşam tehlikesi oluşturucak durumda yapılan çalışma şekilleridir.Yüksekten düşme riski, kişinin seviye farkı nedeniyle düşerek yaralanma, sakatlanmahatta ölüm riskidir.
FREZYA OSGB olarak; Konusunda uzman eğitmenlerimiz ve kurumunuza özelyapılan iş / işler dikkate alınarak yüksekte güvenli çalışma eğitimlerinizitamamlanmaktayız.
İlgili Mevzuat
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 17. maddesine ve 15.05.2013 tarih ve28648 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çalışanların İş Sağlığı veGüvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği’nin 5. maddesine göre;işverenler, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almasını sağlamaklayükümlüdür. Ayrıca 25786 sayılı Yapı İşlerinde İş sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği ve28695 sayılı Kişisel Koruyucu Donanımların (KKD) İşyerlerinde Kullanılması HakkındaYönetmelik gereği de bu eğitimin alınması zorunludur.
Yüksekte Çalışma Eğitimi Program İçeriği
Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
Sağlık Güvenlik İşaretleri
Kişisel Koruyucu Ekipmanların Kullanımı - Bakımı
Yüksekte Çalışma İlkeleri
Yüksekte Güvenli Çalışma
İskele- Merdiven- Platform Kullanımı
Dikey- Yatay Yaşam Hatları Kurma Kullanma
Lanyard Kullanma
Düğüm Teknikleri
Ankraj Noktası Belirleme
Düşme Durdurma – Engelleme – Konumlanma
Çatı – Kule vb Ortamda Güvenli Çalışma
Sürekli ve Geçici İşlerde Yüksekte Çalışma
Ani Şok Uygulamaları ve Yapılması Gerekenler.
Eğitim sonrası yapılacak olan sınavdan 70 ve üzeri puan alan personele sertifika düzenlenecektir.